Stöd & material

Leukemi är en sjukdom som kan få stor inverkan på ditt liv. Det blir lättare att hantera sjukdomen om du har stöd från familj och vänner men även från dem som ger dig vård.Sjukdomen i sig kan göra dig trött. Vissa behandlingar kan göra att tröttheten blir mer påtaglig.Försök att vila med jämna mellanrum. Be vänner och familj att hjälpa dig när du behöver.

Det finns stöd att få

Att drabbas av sjukdom påverkar alla människor olika. Att få stöd i en svår situation är en viktig del för att klara av sin nya verklighet. 

Blodcancerförbundet är en organisation för de som drabbats av blodcancer eller någon annan allvarlig blodsjukdom. Men även för närstående och personal verksam inom hematologi. Blodcancerförbundet är en ideell och rikstäckande patientorganisation som arbetar med att öka kännedomen om och förståelsen för hur det är att leva med blodcancer.​​​​​​​

Förbundet anordnar en rad olika aktiviteter där stöd för den som drabbats av blodcancer är en del. Dels erbjuds kontakt med ideellt arbetande stödpersoner som har tystnadslöfte. Man ordnar också stödgrupper på Facebook. Här kan du ställa frågor och både ge och få råd och stöd från människor i samma situation.​​​​​​​

För mer information se Blodcancerförbundets hemsida​​​​​​​

https://www.blodcancerforbundet.se/

Patientguide Bosulif

I den här guiden hittar du samma material som finns på den här webbplatsen. Du kan alltid fråga vårdpersonalen om du kan få ditt eget exemplar av patientguiden alternativt så kan du ladda ner den här nedan.

Ladda ner patientguide

Checklista

Det är viktigt att vara förbered inför sitt besök på kliniken så att du får ut mesta möjliga av besöket. Här hittar du ett dokument som kan hjälpa dig på traven.

​​​​​​​

Ladda ner checklista

Du lämnar nu denna site

Klicka Fortsätt för att gå vidare, annars klicka på krysset.

Ångra Fortsätt